Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z solą i pieprzem, najsmaczniejsze jakie jadłam do tej pory!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 983
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13581
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 983
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13581
Składniki
Ziemniaki umyłam i pokroiłam na najcieńsze plasterki na mandolinie. Olej rozgrzałam na dużej patelni. Olej jest gotowy gdy plasterek momentalnie wypływa. samemu należy ustawić temperaturę smażenia, aby chipsy nie były z byt ciemne, albo nie chrupkie po środku. na patelnie dawałam po około 10 plasterków aby się nie stykały. Po lekkim zrumienieniu obracałam plasterki.
Smacznego :)