Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z solą i pieprzem, najsmaczniejsze jakie jadłam do tej pory!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 94
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2647
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 805
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1571
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14199
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 94
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2647
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 805
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1571
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14199
Składniki
Ziemniaki umyłam i pokroiłam na najcieńsze plasterki na mandolinie. Olej rozgrzałam na dużej patelni. Olej jest gotowy gdy plasterek momentalnie wypływa. samemu należy ustawić temperaturę smażenia, aby chipsy nie były z byt ciemne, albo nie chrupkie po środku. na patelnie dawałam po około 10 plasterków aby się nie stykały. Po lekkim zrumienieniu obracałam plasterki.
Smacznego :)