Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z solą i pieprzem, najsmaczniejsze jakie jadłam do tej pory!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1785
Polecam, pychota.
Odsłon: 588
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 482
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1785
Polecam, pychota.
Odsłon: 588
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 482
Składniki
Ziemniaki umyłam i pokroiłam na najcieńsze plasterki na mandolinie. Olej rozgrzałam na dużej patelni. Olej jest gotowy gdy plasterek momentalnie wypływa. samemu należy ustawić temperaturę smażenia, aby chipsy nie były z byt ciemne, albo nie chrupkie po środku. na patelnie dawałam po około 10 plasterków aby się nie stykały. Po lekkim zrumienieniu obracałam plasterki.
Smacznego :)