Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowe chipsy

Przepis dnia 2020-03-23
Domowe chipsy

Autor:

Przepisów i artykułów: 646 Ocena: 12795

Dodano:

Odsłon: 3625

Z solą i pieprzem, najsmaczniejsze jakie jadłam do tej pory!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowe chipsy

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umyłam i pokroiłam na najcieńsze plasterki na mandolinie.
    Olej rozgrzałam na dużej patelni. Olej jest gotowy gdy plasterek momentalnie wypływa. samemu należy ustawić temperaturę smażenia, aby chipsy nie były z byt ciemne, albo nie chrupkie po środku.
    na patelnie dawałam po około 10 plasterków aby się nie stykały. Po lekkim zrumienieniu obracałam plasterki.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (31)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń