Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z solą i pieprzem, najsmaczniejsze jakie jadłam do tej pory!
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 52
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 80
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2616
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 52
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 80
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2616
Składniki
Ziemniaki umyłam i pokroiłam na najcieńsze plasterki na mandolinie. Olej rozgrzałam na dużej patelni. Olej jest gotowy gdy plasterek momentalnie wypływa. samemu należy ustawić temperaturę smażenia, aby chipsy nie były z byt ciemne, albo nie chrupkie po środku. na patelnie dawałam po około 10 plasterków aby się nie stykały. Po lekkim zrumienieniu obracałam plasterki.
Smacznego :)