Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przekąski na wieczór filmowy albo do zabrania ze sobą na spacer? Wypróbuj domowe chipsy z ziemniaków.
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 10
Pychota. Polecam.
Odsłon: 233
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9592
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4567
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 10
Pychota. Polecam.
Odsłon: 233
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9592
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4567
Składniki
Ziemniaki dobrze wyszoruj pod bieżącą wodą. Następnie osusz ręcznikiem. Posiekaj je na cienkie plasterki. Najlepiej zrobić to z pomocą specjalnej krajalnicy, aby kawałki były równe, wtedy przypieką się równomiernie.
Wrzuć ziemniaki do miski. Wlej olej, dodaj paprykę słodką mieloną i sól. Dokładnie wymieszaj, aby każdy kawałek był pokryty tłuszczem. Odstaw na czas nagrzewania piekarnika. Ustaw temperaturę 200 stopni Celsjusza z termoobiegiem.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ułóż domowe chipsy z ziemniaków jeden obok drugiego. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 15 minut. Kontroluj czas, aby się nie przypiekły.