Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przekąski na wieczór filmowy albo do zabrania ze sobą na spacer? Wypróbuj domowe chipsy z ziemniaków.
Delikatne kotlety z piersi kurczaka obtoczone w chrupiącej, serowej panierce....
Odsłon: 276
Galareta wieprzowa według przepisu mojej mamy. Taka galareta obowiązkowo u mn...
Odsłon: 1412
Po prostu rewelacja. Kilka lat temu moja spiżarnia została wzbogacona przepys...
Odsłon: 2388
Delikatne kotlety z piersi kurczaka obtoczone w chrupiącej, serowej panierce....
Odsłon: 276
Galareta wieprzowa według przepisu mojej mamy. Taka galareta obowiązkowo u mn...
Odsłon: 1412
Po prostu rewelacja. Kilka lat temu moja spiżarnia została wzbogacona przepys...
Odsłon: 2388
Składniki
Ziemniaki dobrze wyszoruj pod bieżącą wodą. Następnie osusz ręcznikiem. Posiekaj je na cienkie plasterki. Najlepiej zrobić to z pomocą specjalnej krajalnicy, aby kawałki były równe, wtedy przypieką się równomiernie.
Wrzuć ziemniaki do miski. Wlej olej, dodaj paprykę słodką mieloną i sól. Dokładnie wymieszaj, aby każdy kawałek był pokryty tłuszczem. Odstaw na czas nagrzewania piekarnika. Ustaw temperaturę 200 stopni Celsjusza z termoobiegiem.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ułóż domowe chipsy z ziemniaków jeden obok drugiego. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 15 minut. Kontroluj czas, aby się nie przypiekły.