Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuleczki rybne to nasza pyszna tradycja Świąt Bożego Narodzenia . Są idealną przekąska na jeden kęs . Zrobi je każdy .
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 132
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 159
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 334
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 132
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 159
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 334
Składniki
Bułkę czerstwą moczymy w mleku i pozostawiamy do całkowitego rozmoczenia . Rybę ( jeśli mamy zamrożoną to odmrażamy i osuszamy ) mielimy na maszynce do mięsa mielonego na sam koniec mielimy bułkę . Dodajemy do naszej ryby jajko i przyprawy i bułkę tartą . Pozostawiamy około 30 minut do przegryzienia Po upływie tego czasu formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego ( takie na jeden kęs ) Każdą kulkę panierujemy w bułce tartej .
Kulki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor .
Po usmażeniu rozkładamy i studzimy , zimne zalewamy zalewą . Kulki są gotowe do spożycia po 3 dnia ale najlepsze po 5 gdy się przegryzą .