Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowe Sajgonki

Domowe Sajgonki

Autor:

Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 361

Dodano:

Odsłon: 1635

Sajgonki składają się z zawiniętego w papier ryżowy farszu przyrządzonego przeważnie z mięsa oraz warzyw.

Składniki

  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • Gotowe warzywa chińskie
  • Sos do Sajgonek
  • 1 opakowanie makaronu ryżowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowe Sajgonki

Przygotowanie

  1. Warzywa smażyć na maśle aż będą miękkie doprawić solą pieprzem i Vegetą .Odstawić do ostygnięcia. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i odstawić na 5 min Papier ryżowy włożyć na kilka sekund do ciepłej wody następnie poniżej środka układamy po 1 łyżce warzyw i trochę makaronu,zawijamy. Smażymy na oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń