Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka przyprawione wkładamy do słoików . Zapraszam na przepis
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31271
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14375
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1378
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31271
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14375
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1378
Składniki
Gdy żeberka już są w słoikach , zakręcamy i wstawiamy do piekarnika zimnego nastawiamy temperaturę 105 stopni Celsjusza i pasteryzuje pierwszego dnia 120 minut zostawimy w piekarniku na 24 godziny , po tym czasie druga pasteryzacja w zimnym piekarniku 105 stopni Celsjusza przez 110 wykańczamy grzanie i znów na 24 godziny Trzecia pasteryzacja w 105 stopni Celsjusza przez godzinę. Studzimy i wynosimy w chłodne miejsce. . To jest tak zwana tendylizacja przez trzy razy pasteryzuje. Takie słoiki z morski mogą stać w chłodnym miejscu bardzo długo nawet lata . Smacznego .