Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można go zrobić nie tylko z okazji Wielkanocy, ale i na co dzień, do chleba. Jest pyszny i przede wszystkim "swojski". Pieczemy go z mamą na każde święta. Jest w nim kilka rodzajów mięsa - domowy pasztet :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5653
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5626
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5653
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5626
Składniki
Wykonanie: Mięso namoczyć na całą noc (oprócz wątróbki). W międzyczasie zmienić wodę (ja zmieniłam ją trzykrotnie). Osuszyć je i pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka. Warzywa obrać, marchewkę pokroić na mniejsze kawałki, cebulę opalić, dorzucić do mięsa. Wszystko zalać zimną wodą (ok. 1 cm ponad mięsem). Gotować 3 godziny. 15 minut przed końcem dodać wątróbkę. Odstawić do ostygnięcia, po 20 minutach dołożyć czerstwą bułkę.
Wszystko zmielić na maszynce o małych oczkach. Dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową, dobrze wymieszać. Następnie dodać ubitą pianę z białek, połączyć składniki. Przełożyć do foremek. Piec godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego!!!