Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4731
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 94
Polecam.
Odsłon: 585
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4731
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 94
Polecam.
Odsłon: 585
Składniki
Dorsza ,cebule oraz bułkę przepuściłem przez maszynkę do mielenia mięsa 2 razy. Doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem ,wymieszałem ,uformowałem pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Włoszczyznę obrałem ,przygotowałem bulion warzywny. Do przygotowanego ,wrzącego bulionu (już bez warzyw) ostrożnie włożyłem pulpety i gotowałem na małym ogniu około 30 min. W tym czasie zrobiłem sos: Śliwki namoczyłem w winie rozcieńczonym odrobiną wody. Ugotowałem i przetarłem przez sitko. Połączyłem przecier z majonezem. Ostudzone pulpety zalałem sosem.