Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23716
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 177
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 377
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 535
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23716
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 177
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 377
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 535
Składniki
Dorsza ,cebule oraz bułkę przepuściłem przez maszynkę do mielenia mięsa 2 razy. Doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem ,wymieszałem ,uformowałem pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Włoszczyznę obrałem ,przygotowałem bulion warzywny. Do przygotowanego ,wrzącego bulionu (już bez warzyw) ostrożnie włożyłem pulpety i gotowałem na małym ogniu około 30 min. W tym czasie zrobiłem sos: Śliwki namoczyłem w winie rozcieńczonym odrobiną wody. Ugotowałem i przetarłem przez sitko. Połączyłem przecier z majonezem. Ostudzone pulpety zalałem sosem.