Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 328
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6728
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241744
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2454
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 429
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 328
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6728
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241744
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2454
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 429
Składniki
Dorsza ,cebule oraz bułkę przepuściłem przez maszynkę do mielenia mięsa 2 razy. Doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem ,wymieszałem ,uformowałem pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Włoszczyznę obrałem ,przygotowałem bulion warzywny. Do przygotowanego ,wrzącego bulionu (już bez warzyw) ostrożnie włożyłem pulpety i gotowałem na małym ogniu około 30 min. W tym czasie zrobiłem sos: Śliwki namoczyłem w winie rozcieńczonym odrobiną wody. Ugotowałem i przetarłem przez sitko. Połączyłem przecier z majonezem. Ostudzone pulpety zalałem sosem.