Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowa galareta zrobiona z czterech dużych ćwiartek z kurczaka.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99202
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1057
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13841
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99202
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1057
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13841
Składniki
W 2,5 litrach osolonej wody z domową pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy oczyszczone, wymyte ćwiartki kurczaka około 30 minut. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy na talerz, studzimy i oddzielamy mięso od kości. Przygotowujemy pojemniki do zrobienia w nich galarety. Pojemniki wyparzamy gorącą wodą. Do pojemników wkładamy pokrojone kawałki mięsa. Wywar z gotowania doprawiamy przyprawami, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści, wywaru z żelatyną nie gotujemy. Gorącym wywarem zalewamy mięso w pojemnikach. Zalane pojemniki studzimy, zamykamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin aż stężeje galareta. Galaretę podajemy z plasterkiem cytryny, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!!!