Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowa galareta zrobiona z czterech dużych ćwiartek z kurczaka.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 276
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3560
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1846
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3573
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29581
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 276
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3560
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1846
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3573
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29581
Składniki
W 2,5 litrach osolonej wody z domową pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy oczyszczone, wymyte ćwiartki kurczaka około 30 minut. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy na talerz, studzimy i oddzielamy mięso od kości. Przygotowujemy pojemniki do zrobienia w nich galarety. Pojemniki wyparzamy gorącą wodą. Do pojemników wkładamy pokrojone kawałki mięsa. Wywar z gotowania doprawiamy przyprawami, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści, wywaru z żelatyną nie gotujemy. Gorącym wywarem zalewamy mięso w pojemnikach. Zalane pojemniki studzimy, zamykamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin aż stężeje galareta. Galaretę podajemy z plasterkiem cytryny, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!!!