Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilia nie obędzie się bez tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami ale na następny dzień Świąt można przygotować "hawajską" wersję pierogów :-) są trochę czasochłonne ale warto się trochę pomęczyć :-). Żeby zaoszczędzić sobie czasu można upiec je wcześniej i zamrozić
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 61
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 101
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 82
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3131
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10748
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 61
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 101
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 82
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3131
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10748
Składniki
Ciasto: Do miski wlać wodę, dodać cukier, drożdże o 20 dag mąki. Wszystko wymieszać i odstawić na ok. 20 min. do wyrośnięcia. Po tym czasie dodać mleko, sól, resztą mąki, przestudzone masło i 2 jajka. Wyrobić gładkie ciasto. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 min. (ja miskę z ciastem wstawiam w drugą miskę z ciepłą wodą).
W tym czasie przygotować farsz: Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć do zrumienienia na oleju. Dodać szynkę pokrojoną w kostkę i smażyć kilka minut. Patelnię zdjąć z ognia, dodać ser starty na grubych oczkach i pokrojonego w kostkę ananasa. Przyprawić pieprzem, ewentualnie solą, Dobrze wymieszać.
Ciasto podsypywać mąką na stole i wałkować. Wykrawać koła i na środek kłaść 1 łyżeczkę nadzienia. Pierogi zlepić, przycisnąć brzegi widelcem, posmarować roztrzepanym jajkiem. Ułozyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok. 15 - 20 min. w temp. 200 stopni. Podawać z barszczem czerwonym. Smacznego :-) P.S. Pomysł zaczerpnięty z Mirabelkowego bloga