Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla tych wszystkich, którzy za racuchami przepadają. poleam!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7981
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1321
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13761
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7981
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1321
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13761
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie przygotować zaczyn, czyli dodać kilka łyżek mąki i ciepłego mleka, wymieszać i pozostawić na ok. 10 min. Potem dodać pozostałe składniki, w tym roztrzepane jaja i stopione masło, i wyrobić ciasto drożdżowe. Powinno nie powinno być dość zbyt "zbite". Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na ok. 40 min.
Ser zmiksować z pudrem przez chwilę. Stale miksując ser wlewać śmietankę i przez chwilę całość połączyć za pomocą miksera. Nie ubić na sztywno! Na rozgrzany tłuszcz łyżką nakładać ciasto. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Racuchy mocno rosną w czasie smażenia :) Podawać z kremem z mascarpone i pokrojonymi truskawkami. Polecam!