Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla tych wszystkich, którzy za racuchami przepadają. poleam!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2228
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3308
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1351
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2228
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3308
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1351
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie przygotować zaczyn, czyli dodać kilka łyżek mąki i ciepłego mleka, wymieszać i pozostawić na ok. 10 min. Potem dodać pozostałe składniki, w tym roztrzepane jaja i stopione masło, i wyrobić ciasto drożdżowe. Powinno nie powinno być dość zbyt "zbite". Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na ok. 40 min.
Ser zmiksować z pudrem przez chwilę. Stale miksując ser wlewać śmietankę i przez chwilę całość połączyć za pomocą miksera. Nie ubić na sztywno! Na rozgrzany tłuszcz łyżką nakładać ciasto. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Racuchy mocno rosną w czasie smażenia :) Podawać z kremem z mascarpone i pokrojonymi truskawkami. Polecam!