Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska idealna dla całej rodziny oraz na rodzinne spotkania.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7274
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7274
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Mleko podgrzać, dodać drożdże, cukier, 3 łyżki mąki. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski lub na stolnicę, dodać jajka, wyrośnięty rozczyn, sól, masło. Zagnieść ciasto i zostawić na około godzinę do wyrośnięcia.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Miękkie masło wrzucić do miski, dodać resztę składników i dokładnie wymieszać.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować. Posmarować połową masła. Zwinąć w rulon i pokroić na plastry. Układać na papierze do pieczenia i posypać serem żółtym. Z drugą częścią ciasto i masła należy zrobić to samo.
Piec około 25 minut w 180 stopniach.
Smacznego! :)