Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe króluje w większości domów włoskich i polskich z uwagi na jego nie ograniczone możliwości komponowania z rożnymi dodatkami. Połączyłam polską z włoską tradycją zrobiłam pyszne bułeczki z grzybami i serem mozzarella, które zadowolą nie jednego smakosza. Drożdżówki z serem i mozzarellą są pyszne na zimno i gorąco. Podane z barszczykiem czerwonym czynią danie wyjątkowym.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 266
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4573
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 181
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 266
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4573
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 181
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Składniki
Do miski wkładamy drożdże rozcieramy z łyżką cukru, dodajemy łyżkę mąki i jedną lub dwie mleka. Do drugiej miski wsypujemy połowę mąki, zalewamy ciepłym mlekiem i dodajmy rozczyn z pierwszej miski, dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 40 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałą mąkę, sól i wyrabiamy ciasto aż będzie lśniące i gładkie. Ostawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. 1. 4 Przygotowanie nadzienia. Kurki i prawdziwki dokładnie oczyszczamy. Prawdziwki kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w drobne piórka. Na rozgrzanej patelni na maśle smażymy grzyby, cebulę, dodajemy tymianek doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do zimnego farszu dodajemy pokrojony ser mozzarella i dokładnie mieszamy. Z ciasta za pomocą filiżanki wycinamy okrągłe bułeczki. Na środek krążka nakładamy farsz i formułujemy okrągłe bułeczki, które smarujemy roztrzepanym jajkiem. 9 Na wierzchu bułeczki układamy usmażone prawdziwki, kurki i ser mozzarella.Bułeczki wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy około 15-20 minut do uzyskania złotego koloru 1 Bułeczki posypiemy świeżymi ziołami J