Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe króluje w większości domów włoskich i polskich z uwagi na jego nie ograniczone możliwości komponowania z rożnymi dodatkami. Połączyłam polską z włoską tradycją zrobiłam pyszne bułeczki z grzybami i serem mozzarella, które zadowolą nie jednego smakosza. Drożdżówki z serem i mozzarellą są pyszne na zimno i gorąco. Podane z barszczykiem czerwonym czynią danie wyjątkowym.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117726
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8221
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3059
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1915
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1445
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117726
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8221
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3059
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1915
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1445
Składniki
Do miski wkładamy drożdże rozcieramy z łyżką cukru, dodajemy łyżkę mąki i jedną lub dwie mleka. Do drugiej miski wsypujemy połowę mąki, zalewamy ciepłym mlekiem i dodajmy rozczyn z pierwszej miski, dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 40 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałą mąkę, sól i wyrabiamy ciasto aż będzie lśniące i gładkie. Ostawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. 1. 4 Przygotowanie nadzienia. Kurki i prawdziwki dokładnie oczyszczamy. Prawdziwki kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w drobne piórka. Na rozgrzanej patelni na maśle smażymy grzyby, cebulę, dodajemy tymianek doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do zimnego farszu dodajemy pokrojony ser mozzarella i dokładnie mieszamy. Z ciasta za pomocą filiżanki wycinamy okrągłe bułeczki. Na środek krążka nakładamy farsz i formułujemy okrągłe bułeczki, które smarujemy roztrzepanym jajkiem. 9 Na wierzchu bułeczki układamy usmażone prawdziwki, kurki i ser mozzarella.Bułeczki wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy około 15-20 minut do uzyskania złotego koloru 1 Bułeczki posypiemy świeżymi ziołami J