Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na imprezę ;) Odrywany "chlebek" drożdżowy w postaci kulek z pysznym, ciągnącym się nadzieniem serowym.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2118
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 372
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 795
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17262
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2118
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 372
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 795
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17262
Składniki
Do mąki wsypać drożdże, cukier i sól. Wymieszać. Dolać wodę oraz oliwę. Zagnieść elastyczne, gładkie ciasto. Przełożyć do miski wysmarowanej oliwą, przykryć ścierką i odstawić do podrośnięcia na ok. 40 minut w ciepłe miejsce. Podrośnięte ciasto rozsmarować na prostokąt, pokroić na kwadraty o boku ok. 5 cm. Każdy kwadrat posypać przyprawą i ułożyć na nim kawałek pokrojonego w kostkę sera. Boki zlepiać do środka, dobrze skleić i uformować kulkę. Kuli układać na papierze do pieczenia, zlepieniami do dołu blisko siebie, w formie okręgu. Posmarować rozkłóconym jajkiem z dodatkiem soli i przeciśniętego przez praskę czosnku.
Wstawić do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i piec ok. 10-15 minut lub do czasu, aż ciasto się upiecze i zarumieni. Przestudzić na kratce, podawać na ciepło. Przed podaniem posypać grana padano i szczypiorkiem.