Propozycja na szybki lunch, gdy w lodówce wielka pustka i hula wiatr wystarczy przywiędła SAŁATA & ODROBINA SOSU SZAFRANOWEGO, który pozostał po przygotowaniu Dorsza w sosie szafranowym. Mój prosty sposób, aby w sałatę tchnąć nowe życie. Szybko, prosto, smacznie.
Duszona sałata skąpana w sosie szafranowym
Składniki
- 1 sałata rzymska
- 1 łyżka masła
- 1-2 łyżki oliwy
- szczypta soli morskiej i czarnego pieprzu świeżo mielonego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sos szafranowy (wg przepisu na Dorsza w sosie szafranowym z mojej strony)
Składniki
- 1 sałata rzymska
- 1 łyżka masła
- 1-2 łyżki oliwy
- szczypta soli morskiej i czarnego pieprzu świeżo mielonego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sos szafranowy (wg przepisu na Dorsza w sosie szafranowym z mojej strony)
Etapy przygotowania
1. Sałatę oczyść i osusz. 2. Przekrój na pół. 3. Oprósz solą oraz pieprzem. 4. Na patelni grillowej rozgrzej masło z oliwą. 5. Przełóż na patelnię sałatę. 6. Smaż z obu stron aż się przyrumieni. 7. Pod koniec skrop sokiem z cytryny. 8. Wyłóż na talerz i polej sosem szafranowym. 9. Gotowe. Smacznego :-) Ps. Równie smaczna będzie z ulubionym sosem vinegrette.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)
Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 85
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Ser
- Mleko
- Przyprawy
- Czosnek
- Płatki
Odsłon: 125
Ostatnio komentowane przepisy
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 85
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Ser
- Mleko
- Przyprawy
- Czosnek
- Płatki
Odsłon: 125
Składniki
- 1 sałata rzymska
- 1 łyżka masła
- 1-2 łyżki oliwy
- szczypta soli morskiej i czarnego pieprzu świeżo mielonego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sos szafranowy (wg przepisu na Dorsza w sosie szafranowym z mojej strony)
1. Sałatę oczyść i osusz. 2. Przekrój na pół. 3. Oprósz solą oraz pieprzem. 4. Na patelni grillowej rozgrzej masło z oliwą. 5. Przełóż na patelnię sałatę. 6. Smaż z obu stron aż się przyrumieni. 7. Pod koniec skrop sokiem z cytryny. 8. Wyłóż na talerz i polej sosem szafranowym. 9. Gotowe. Smacznego :-) Ps. Równie smaczna będzie z ulubionym sosem vinegrette.
Bardzo lubię, super :)