Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia gości na naszych stołach przez całą jesień. Można ją przyrządzić na wiele ciekawych sposobów - sprawdzi się jako składnik zup, dań głównych, sałatek, a nawet ciast i deserów. Poniżej przedstawiamy Wam przepis na pieczoną dynię, którą możecie zajadać przykładowo z dipem czosnkowym, podać zamiast surówki do obiadu, lub wykorzystać jako składnik przystawek i potraw.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13265
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4756
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13265
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4756
Składniki
Dynię myjemy, kroimy na pół. Za pomocą łyżki wydrążamy środek razem z pestkami i włóknami. Dynie kroimy na paski o grubości około 1 cm i przerzucamy do miski.
Do dyni dodajemy oliwę, zioła i przyprawy. Wszystko razem mieszamy, tak aby kawałki dyni były pokryte marynatą z każdej strony.
Blachę z piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia. Kawałki dyni wykładamy na blachę. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 40 minut.