Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia gości na naszych stołach przez całą jesień. Można ją przyrządzić na wiele ciekawych sposobów - sprawdzi się jako składnik zup, dań głównych, sałatek, a nawet ciast i deserów. Poniżej przedstawiamy Wam przepis na pieczoną dynię, którą możecie zajadać przykładowo z dipem czosnkowym, podać zamiast surówki do obiadu, lub wykorzystać jako składnik przystawek i potraw.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Dynię myjemy, kroimy na pół. Za pomocą łyżki wydrążamy środek razem z pestkami i włóknami. Dynie kroimy na paski o grubości około 1 cm i przerzucamy do miski.
Do dyni dodajemy oliwę, zioła i przyprawy. Wszystko razem mieszamy, tak aby kawałki dyni były pokryte marynatą z każdej strony.
Blachę z piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia. Kawałki dyni wykładamy na blachę. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 40 minut.