Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia gości na naszych stołach przez całą jesień. Można ją przyrządzić na wiele ciekawych sposobów - sprawdzi się jako składnik zup, dań głównych, sałatek, a nawet ciast i deserów. Poniżej przedstawiamy Wam przepis na pieczoną dynię, którą możecie zajadać przykładowo z dipem czosnkowym, podać zamiast surówki do obiadu, lub wykorzystać jako składnik przystawek i potraw.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Składniki
Dynię myjemy, kroimy na pół. Za pomocą łyżki wydrążamy środek razem z pestkami i włóknami. Dynie kroimy na paski o grubości około 1 cm i przerzucamy do miski.
Do dyni dodajemy oliwę, zioła i przyprawy. Wszystko razem mieszamy, tak aby kawałki dyni były pokryte marynatą z każdej strony.
Blachę z piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia. Kawałki dyni wykładamy na blachę. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 40 minut.