Do góry

Przekąski Przepis na:

Dynia po chorwacku

Dynia po chorwacku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15395

Dodano:

Odsłon: 7884

Wyborna przekąska z dyni.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. WYKONANIE:
    Dynię umyć, obrać, usunąć pestki, następnie miąższ pokroić w kostkę lub grube plastry- sparzyć wrzącą wodą i odcedzić. Pomidory umyć i pokroić w plastry. Dynię, pomidory i posiekaną natkę dodać do pokrojonych parówek. Przyprawić, polać olejem, skroplić wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut. Zabielić śmietanką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

chwilkaaa 08 września 2016 Dostałam ogromną dynię i wyszukiwałam przepisy na różności z dyni.Ten przepis,doskonały!Szybciutko się przyrządza i smakuje wyśmienicie,na drugi dzień jeszcze lepsze.Można nie dodawać śmietany,wtedy zdecydowanie lepiej się prezentuje,kolorowo.Ale ze śmietaną zyskuje na smaku.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń