Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podana dynia smakuje wybornie
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, pokroić i ugotować do miękkości z dodatkiem soli. Oddzielnie ugotować brokuły i marchewkę. W garnku rozpuścić masło, dodać posiekaną cebulę, zeszklić, wsypać mąkę i wymieszać. Następnie wlać mleko, jogurt i stale mieszając na bardzo wolnym ogniu doprawić musztardą i solą. Gotować do zgęstnienia, dodać brokuły i startą ugotowaną marchewkę. Chwilę poddusić i polać dynię ułożoną na ozdobnym półmisku.