Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynię w pełni.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 116
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3776
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 225
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 180
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 116
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3776
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 225
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 180
Składniki
Miąższ dyni pokroiłem grubo w kostkę. Odciąłem nogi grzybom. Przyprawy rozgniotłem w moździerzu razem z solą . Obrałem imbir, a następnie pokroiłem go na cienkie paski. Cebule pokroiłem w talarki i udusiłem na maśle. Do cebuli dodałem grzyby, mieszając podsmażyłem je na brązowo. Dodałem kostki dyni. Do warzyw dodałem rozgniecione przyprawy i imbir. Wlałem sok pomarańczowy oraz bulion. Doprawiłem cukrem i octem, dusiłem pod przykryciem na małym ogniu, aż dynia zrobiła się miękka. Przed podaniem posypałem posiekaną pietruszką i uprażonymi wcześniej płatkami migdałowymi.