Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nastał czas dyni zdecydowanie ;-) szkoda,że tak kròtki niestety...tym razem dynia na słodko ;-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4840
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 958
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4840
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 958
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Składniki
dynię kroimy na śtednie kawałki,układamy skòrà na dòł na posmarowanej masłem blaszce do pieczenia,skraplamy olejem i delikatnie solimy
pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 45-60 min po upieczeniu wyjmujemy I zostawiamy do ostudzenia
przygotowujemy I przesiewamy màkę,dodajemy proszek do pieczenia I sòl- mieszamy
dynię obieramy ze skôry i blendujemy z jajkami I olejem oraz cukrem dodajemy màkę z proszkiem I solà I jeszcze raz miksujemy wszystko razem na gładkà masę na koniec dodajemy cukier waniliowy I cynamon
na patelni rozgrzewamy olej I smażymy racuszki aż wyrosnà na fajne,pulchne placuszki
wykładamy na talerzyk,odsàczamy papierowym ręcznikiem I podajemy od razu z konfiturà ròżanà,posypane cukrem pudrem,cynamonem i z listkiem bazylii albo mięty
Smacznego ;-)