Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nastał czas dyni zdecydowanie ;-) szkoda,że tak kròtki niestety...tym razem dynia na słodko ;-)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
dynię kroimy na śtednie kawałki,układamy skòrà na dòł na posmarowanej masłem blaszce do pieczenia,skraplamy olejem i delikatnie solimy
pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 45-60 min po upieczeniu wyjmujemy I zostawiamy do ostudzenia
przygotowujemy I przesiewamy màkę,dodajemy proszek do pieczenia I sòl- mieszamy
dynię obieramy ze skôry i blendujemy z jajkami I olejem oraz cukrem dodajemy màkę z proszkiem I solà I jeszcze raz miksujemy wszystko razem na gładkà masę na koniec dodajemy cukier waniliowy I cynamon
na patelni rozgrzewamy olej I smażymy racuszki aż wyrosnà na fajne,pulchne placuszki
wykładamy na talerzyk,odsàczamy papierowym ręcznikiem I podajemy od razu z konfiturà ròżanà,posypane cukrem pudrem,cynamonem i z listkiem bazylii albo mięty
Smacznego ;-)