Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki sprawdzą się świetnie jako dodatek do zup np. barszczu, jako przekąska, na ciepło i na zimno. Znikają po upieczeniu bardzo szybko. Są zrobione w wersji wytrawnej.
Wszystkie składniki ciasta kruchego zagnieść i wstawić do zamrażalnika na 10 minut.
Sporządzić nadzienie: Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć, pokroić i rozetrzeć. Cebulę podsmażyć na maśle, a następnie czosnek z pieczarkami. Doprawić do smaku solą, tymiankiem i pieprzem czarnym mielonym. Camembert drobno pokroić razem z serem gouda. Mozzarellę zetrzeć na tarce na małych oczkach. Całość wymieszać.
Ciasto rozwałkować i pokroić na kształt pizzy.
Na środek każdego kawałka ciasta nakładać farsz i zawijać w rogaliki.
Rogaliki poukładać na blasze (wychodzi około 2,5 blaszki).
Jajko roztrzepać i posmarować rogaliki. Posypać z wierzchu czarnuszką. Rogaliki piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut ( zależy od piekarnika) na złoty kolor.
Rogaliki są gotowe.
Smacznego:)!!!
oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie jest to przejaw kunsztu cukierniczego a...
Odsłon: 7646
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 308
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 139
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 308
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 139
Składniki
Wszystkie składniki ciasta kruchego zagnieść i wstawić do zamrażalnika na 10 minut. Sporządzić nadzienie: Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć, pokroić i rozetrzeć. Cebulę podsmażyć na maśle, a następnie czosnek z pieczarkami. Doprawić do smaku solą, tymiankiem i pieprzem czarnym mielonym. Camembert drobno pokroić razem z serem gouda. Mozzarellę zetrzeć na tarce na małych oczkach. Całość wymieszać. Ciasto rozwałkować i pokroić na kształt pizzy.
Na środek każdego kawałka ciasta nakładać farsz i zawijać w rogaliki.
Rogaliki poukładać na blasze (wychodzi około 2,5 blaszki).
Jajko roztrzepać i posmarować rogaliki. Posypać z wierzchu czarnuszką. Rogaliki piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut ( zależy od piekarnika) na złoty kolor.
Rogaliki są gotowe. Smacznego:)!!!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Szybki chlebek z sezamem
Pieczywo
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Pieczywo
Bułki z nadzieniem pieczarkowym.
Pieczywo
Chleb drożdżowy bengalski, pewniak, robić wieczorem
Szybki chlebek z sezamem
Zwykły chlebek na drożdżach z dodatkiem sezamu. W środku delikatny i mięciut...
Odsłon: 662
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Ten chlebek to hit do grilla. Polecam, bo jest pyszny! Przygotowanie jest łat...
Odsłon: 351