Do góry

Przekąski Przepis na:

Fale Atlantyku

Fale Atlantyku

Autor:

Przepisów i artykułów: 663 Ocena: 6373

Dodano:

Odsłon: 1018

Doskonała przekąska na różne uroczyste kolacje. Płaty śledziowe na sposób słodko kwaśno.

Składniki

  • • ½ kg płatów śledziowych solonych
  • • 200 g śliwek suszonych
  • • 1 łyżka miodu
  • Cebula
  • olej
  • Pieprz
  • 100 ml koncentratu pomidorowego
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Fale Atlantyku

Przygotowanie

  1. 1. Śledzie moczymy w wodzie 1 godzinę.
    2. W tym czasie obieramy cebulę i prużymy na rozgrzanym oleju.
    3. Dokładamy miód, koncentrat pomidorowy, pokrojone drobno śliwki, doprawiamy pieprzem, 10 minut prużymy i studzimy.

  2. 4. Śledzie kroimy na małe kawałki i układamy w naczyniu warstwami: Śledź, sos, śledź i tak do wyczerpania składników.

  3. 5. Chłodzimy w lodówce, najlepsze są na drugi dzień.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń