Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na fasolkę wciąż trwa!
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1197
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38521
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1197
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38521
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Składniki
Fasolkę umyłam i obcięłam szypułki. Przepołowioną na pół wrzuciłam do garnka z lekko osoloną wodą. Gotowałam ją do miękkości- nie ma być jędrna. Na patelni podsmażyłam cebulę pokrojoną w grubą kostkę, gdy się zeszkliła dodałam zmiażdżony i pokrojony czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć wlałam sos pomidorowy i dodałam zioła prowansalskie i chili. Całość podsmażałam na małym ogniu- aż cebula całkiem zmiękła. Gdyby sos był zbyt gesty to można dodać odrobinę wody.
Pod koniec do sosu dodałam kostkę mięsną- można dodać bulion zamiast wody- ale niestety nie miałam. Potem dodałam fasolkę i mieszałam ją parę minut i wyłączyłam ogień. Gotowe! fasolka jest bardzo smaczna, sos dodaje kwaskowości i świetnie się komponuje. Smacznego :)