Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na fasolkę wciąż trwa!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Fasolkę umyłam i obcięłam szypułki. Przepołowioną na pół wrzuciłam do garnka z lekko osoloną wodą. Gotowałam ją do miękkości- nie ma być jędrna. Na patelni podsmażyłam cebulę pokrojoną w grubą kostkę, gdy się zeszkliła dodałam zmiażdżony i pokrojony czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć wlałam sos pomidorowy i dodałam zioła prowansalskie i chili. Całość podsmażałam na małym ogniu- aż cebula całkiem zmiękła. Gdyby sos był zbyt gesty to można dodać odrobinę wody.
Pod koniec do sosu dodałam kostkę mięsną- można dodać bulion zamiast wody- ale niestety nie miałam. Potem dodałam fasolkę i mieszałam ją parę minut i wyłączyłam ogień. Gotowe! fasolka jest bardzo smaczna, sos dodaje kwaskowości i świetnie się komponuje. Smacznego :)