Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na fasolkę wciąż trwa!
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 513
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 39
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 66
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 160
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 90
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 112
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 513
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 39
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 66
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 160
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 90
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 112
Składniki
Fasolkę umyłam i obcięłam szypułki. Przepołowioną na pół wrzuciłam do garnka z lekko osoloną wodą. Gotowałam ją do miękkości- nie ma być jędrna. Na patelni podsmażyłam cebulę pokrojoną w grubą kostkę, gdy się zeszkliła dodałam zmiażdżony i pokrojony czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć wlałam sos pomidorowy i dodałam zioła prowansalskie i chili. Całość podsmażałam na małym ogniu- aż cebula całkiem zmiękła. Gdyby sos był zbyt gesty to można dodać odrobinę wody.
Pod koniec do sosu dodałam kostkę mięsną- można dodać bulion zamiast wody- ale niestety nie miałam. Potem dodałam fasolkę i mieszałam ją parę minut i wyłączyłam ogień. Gotowe! fasolka jest bardzo smaczna, sos dodaje kwaskowości i świetnie się komponuje. Smacznego :)