Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na fasolkę wciąż trwa!
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 506
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 506
Składniki
Fasolkę umyłam i obcięłam szypułki. Przepołowioną na pół wrzuciłam do garnka z lekko osoloną wodą. Gotowałam ją do miękkości- nie ma być jędrna. Na patelni podsmażyłam cebulę pokrojoną w grubą kostkę, gdy się zeszkliła dodałam zmiażdżony i pokrojony czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć wlałam sos pomidorowy i dodałam zioła prowansalskie i chili. Całość podsmażałam na małym ogniu- aż cebula całkiem zmiękła. Gdyby sos był zbyt gesty to można dodać odrobinę wody.
Pod koniec do sosu dodałam kostkę mięsną- można dodać bulion zamiast wody- ale niestety nie miałam. Potem dodałam fasolkę i mieszałam ją parę minut i wyłączyłam ogień. Gotowe! fasolka jest bardzo smaczna, sos dodaje kwaskowości i świetnie się komponuje. Smacznego :)