Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita przekąska z ugotowanej fasolki szparagowej otulonej w plastry wędzonego boczku.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4401
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1110
Polecam.
Odsłon: 640
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4401
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1110
Polecam.
Odsłon: 640
Składniki
1 - Fasolkę pozbawioną końcówek, wymytą, wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy przez 15 minut. 2 - Ugotowaną do odpowiedniej miękkości (na 80% nie za twarda i nie za miękka) fasolkę wyjmujemy łyżką cedzakową do miseczki i studzimy. 3 - Na rozłożony cieniutki plaster boczku kładziemy 5 strąków fasolki i zwijamy w rulonik. 4 - Tak pozawijane strąki fasolki w plastry boczku układamy na patelnię z gorącym tłuszczem i smażymy z każdej strony na złoty kolor. 5 - Tak usmażone ruloniki podajemy polane ulubionym sosem, czosnkowym, tatarskim lub ketchupem.