Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką fasolkę możemy podać w klasycznej wersji z samą bułka tartą jaką pewno większość z nas pamięta z dzieciństwa lub w nieco urozmaiconej z dodatkiem startego parmezanu. To rewelacyjny dodatek do drugiego dani, ale nie tylko. Smakuje świetnie zarówno z mięsem pieczonym, duszonym czy gotowanym itp. Możemy ja zajadać również samą.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4857
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7408
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4857
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7408
Składniki
Fasolkę myjemy i odkrawamy końcówki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy. Czas gotowania jest uzależniony od tego, czy fasolka jest młoda czy stara. Na patelni podgrzewamy masło z oliwą, następnie dajemy bułkę tartą ,mieszamy aby bułka się ładnie przyrumieniła. Do przyrumienionej bułki dodajmy fasolkę, wszystko delikatnie mieszamy wykładamy na talerz, posypujemy startym parmezanem. Smacznego!