Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 30
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 30
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Składniki
Ugotowałam fasolkę w lekko osolonej wodzie koło 15- 20 minut , tak aby była jeszcze jędrna i nie straciła koloru. Na suchej patelni lekko podprażyłam ziarna sezamu. Gdy fasolka się ugotowała, odsączyłam ja i pozwoliłam chwilę jej odparować. Na patelnię z sezamem dodałam oliwę, kilka plasterków chili i pokrojony czosnek i fasolkę. Podsmażałam parę minut, aż się lekko wszystko przyrumieni. Na talerzu fasolkę skropiłam dodatkowo sokiem z cytryny. Smak jest wyborny Smacznego :)