Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11434
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 62
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7770
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155010
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1085
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11434
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 62
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7770
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155010
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1085
Składniki
Ugotowałam fasolkę w lekko osolonej wodzie koło 15- 20 minut , tak aby była jeszcze jędrna i nie straciła koloru. Na suchej patelni lekko podprażyłam ziarna sezamu. Gdy fasolka się ugotowała, odsączyłam ja i pozwoliłam chwilę jej odparować. Na patelnię z sezamem dodałam oliwę, kilka plasterków chili i pokrojony czosnek i fasolkę. Podsmażałam parę minut, aż się lekko wszystko przyrumieni. Na talerzu fasolkę skropiłam dodatkowo sokiem z cytryny. Smak jest wyborny Smacznego :)