Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek zasmażany w gęstym cieście naleśnikowym.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 741
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1901
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 421
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 741
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1901
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 421
Składniki
Rozbujamy żółtko, biało przekładamy do wąskiego wysokiego naczynia. Żółtko dodajemy do mąki z proszkiem, mleka i dokładnie mieszamy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na 5-10 minut. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem.
Rozgrzewamy większą patelnię, łyżką wykładamy podłużne placki. Na wierzch każdego placka kładziemy plasterek boczku. Po lekkim zbrązowieniu placki przekładamy na drugą stronę, krótko podsmażamy.