Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3454
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 38
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 103
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 980
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3454
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 38
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 103
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 980
Składniki
Kalarepki obrałem , odciąłem wierzch , wydrążyłem. Obgotowałem 5 minut w osolonej wodzie. Na 3 łyżkach masła przesmażyłem posiekana cebulę , czosnek oraz startą marchewkę. Przełożyłem na talerz . Przesmażyłem na 3 łyżkach masła mięso , często mieszając .Dodałem podsmażone wcześniej jarzyny , doprawiłem solą , pieprzem i gałką. Farszem nadziałem kalarepki . Zapiekłem w naczyniu do zapiekania pod przykryciem , podlewając kalarepki małą ilością wody . Piekłem około ok. 30 minut w temp. 190 st. C. aż , kalarepka zmięknie. Odcięty i wydrążony miąższ kalarepki posiekałem , poddusiłem na pozostałym maśle. Wlałem śmietanę , dodałem posiekany koperek i dusiłem do miękkości . Sos doprawiłem solą , pieprzem i gałką. Polałem sosem upieczone kalarepki.