Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8045
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 367
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3594
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 640
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8045
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 367
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3594
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 640
Składniki
Kalarepki obrałem , odciąłem wierzch , wydrążyłem. Obgotowałem 5 minut w osolonej wodzie. Na 3 łyżkach masła przesmażyłem posiekana cebulę , czosnek oraz startą marchewkę. Przełożyłem na talerz . Przesmażyłem na 3 łyżkach masła mięso , często mieszając .Dodałem podsmażone wcześniej jarzyny , doprawiłem solą , pieprzem i gałką. Farszem nadziałem kalarepki . Zapiekłem w naczyniu do zapiekania pod przykryciem , podlewając kalarepki małą ilością wody . Piekłem około ok. 30 minut w temp. 190 st. C. aż , kalarepka zmięknie. Odcięty i wydrążony miąższ kalarepki posiekałem , poddusiłem na pozostałym maśle. Wlałem śmietanę , dodałem posiekany koperek i dusiłem do miękkości . Sos doprawiłem solą , pieprzem i gałką. Polałem sosem upieczone kalarepki.