Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane bagietki w tej wersji podasz na zimno. Idealne jako przekąska na imprezie lub lekka i szybka kolacja z bliskimi.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1988
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1988
Składniki
Przygotuj mięso. Filety z kurczaka pokrój jak najdrobniej się da. Posól i popieprz. Na patelni rozgrzej olej. Przełóż mięso i smaż po kilka minut z każdej strony. W trakcie dopraw papryką słodką w proszku i czosnkiem granulowanym. Odłóż do przestudzenia.
W tym czasie w misce umieść serek śmietankowy. Posiekaj paprykę, pomidora i cebulę w kostkę. Dodaj do serka. Dopraw solą i pieprzem. Pokrój drobno pietruszkę i przełóż do miski. Całość wymieszaj. Na koniec dodaj przestudzonego kurczaka i ponownie zamieszaj.
Bagietkę przekrój na pół. Z pomocą noża i łyżki wydrąż środek, zostawiając po około centymetrze pieczywa z każdej strony. Nafaszeruj sałatką. Zawiń w folię aluminiową i przełóż na 20 minut do lodówki. Podawaj bagietkę pokrojoną.