Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane bagietki w tej wersji podasz na zimno. Idealne jako przekąska na imprezie lub lekka i szybka kolacja z bliskimi.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 845
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2728
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3147
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 845
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2728
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3147
Składniki
Przygotuj mięso. Filety z kurczaka pokrój jak najdrobniej się da. Posól i popieprz. Na patelni rozgrzej olej. Przełóż mięso i smaż po kilka minut z każdej strony. W trakcie dopraw papryką słodką w proszku i czosnkiem granulowanym. Odłóż do przestudzenia.
W tym czasie w misce umieść serek śmietankowy. Posiekaj paprykę, pomidora i cebulę w kostkę. Dodaj do serka. Dopraw solą i pieprzem. Pokrój drobno pietruszkę i przełóż do miski. Całość wymieszaj. Na koniec dodaj przestudzonego kurczaka i ponownie zamieszaj.
Bagietkę przekrój na pół. Z pomocą noża i łyżki wydrąż środek, zostawiając po około centymetrze pieczywa z każdej strony. Nafaszeruj sałatką. Zawiń w folię aluminiową i przełóż na 20 minut do lodówki. Podawaj bagietkę pokrojoną.