Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane jajka z chrzanem żurawinowym

Faszerowane jajka z chrzanem żurawinowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 137 Ocena: 852

Dodano:

Odsłon: 329

Faszerowane jajka z chrzanem żurawinowym to świetna propozycja naWielkanocy stół.

Składniki

  • 5 jajek,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżka chrzanu żurawinowego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka oregano,
  • szczypiorek.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Faszerowane jajka z chrzanem żurawinowym

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo (7 minut).

    Studzimy i obieramy.
    Kroimy wzdłóż na pół.
    Wyjmujemy delikatnie żółtka aby nie uszkodzić białek.
    Do żółtek dodajemy majonez, chrzan, zioła i przyprawy.
    Dokładnie mieszamy farsz.
    Łyżeczką wykładamy farsz na białka.
    Posypujemy poszatkowanym szczypiorem.
    Podajemy jako przystawka.
    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń