Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowując tę przekąskę, pamiętajcie aby od razu zrobić podwójną porcję. Z doświadczenia wiemy, że ekspresową znikają z talerzy. Nic w tym dziwnego. Faszerowane jajka z pieczarkami są tak smaczne, że trudno powstrzymać się przed sięgnięciem po kolejny kawałek.
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 78
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 641
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 78
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 641
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, a następnie obierz ze skorupek, przekrój na połówki i wyjmij z nich żółtka.
Pieczarki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokrój w małą kostkę. Na patelni rozpuść masło, a następnie podsmaż pieczarki oraz cebulkę. Całość powinna się dobrze zrumienić. Odstaw do wystudzenia.
Przestudzone grzyby wymieszaj z żółtkami, majonezem oraz posiekanym koperkiem. Dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziej pozostałe białka. Przed podaniem udekoruj jajka gałązkami koperku.