Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie jajek, tuńczyka i żółtego sera jest klasyczne i świetnie sprawdza się we wszelkiego rodzaju przekąskach czy sałatkach. Opisany tu sposób na wykonanie przekąski na sylwestra z jajek jest niezwykle prosty i szybki. W rezultacie powstają idealnie doprawione jajka faszerowane kremowym farszem, które pierwsze znikną z talerzy wszystkich gości.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30460
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2257
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30460
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2257
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i podziel je na połówki. Wydrąż ostrożnie żółtka i przenieś je do osobnej miski przeznaczonej do wyrobienia farszu. Żółtka rozdrobnij widelcem.
Do miski dodaj dobrze odsączonego tuńczyka z puszki, a także ser starty na tarce o drobnych oczkach. Dodaj jogurt i wszystkie przyprawy. Farsz bardzo dobrze wymieszaj, na stosunkowo jednolitą konsystencję.
Nafaszeruj jajka łyżką przygotowanego farszu.
Gotowe przekąski na sylwestra z jajek układaj na talerzu. Podawaj na zimno, udekorowane listkami natki pietruszki.