Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwiaty cukinii to prawdziwy sezonowy przysmak, który trudno jest kupić niestety..... Gdybym tylko miała działkę lub choćby niewielki ogródek.......
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 78
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 34
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 300
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1411
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 78
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 34
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 300
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1411
Składniki
Bułkę tartą wymieszać z dwiema łyżkami tartego sera i czubatą łyżką czerwonego pesto. Dodać łyżkę lub dwie zimnej wody, tak żeby uzyskać odpowiednią konsystencję (nie może być zbyt rzadka). Listki bazylii porwać na kawałki, dodać do farszu, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z kwiatów cukinii usunąć pręciki. Ostrożnie napełniać kwiaty dwiema łyżeczkami farszu. Końce płatków lekko skręcić.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Naczynie żaroodporne lub blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać pozostałym serem. Na wierzch ułożyć nadziane kwiaty cukinii, skropić oliwą i włożyć do piekarnika na około 20 minut.