Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwiaty cukinii to prawdziwy sezonowy przysmak, który trudno jest kupić niestety..... Gdybym tylko miała działkę lub choćby niewielki ogródek.......
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 92265
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 561
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 212
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3918
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 92265
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 561
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 212
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3918
Składniki
Bułkę tartą wymieszać z dwiema łyżkami tartego sera i czubatą łyżką czerwonego pesto. Dodać łyżkę lub dwie zimnej wody, tak żeby uzyskać odpowiednią konsystencję (nie może być zbyt rzadka). Listki bazylii porwać na kawałki, dodać do farszu, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z kwiatów cukinii usunąć pręciki. Ostrożnie napełniać kwiaty dwiema łyżeczkami farszu. Końce płatków lekko skręcić.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Naczynie żaroodporne lub blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać pozostałym serem. Na wierzch ułożyć nadziane kwiaty cukinii, skropić oliwą i włożyć do piekarnika na około 20 minut.