Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwiaty cukinii to prawdziwy sezonowy przysmak, który trudno jest kupić niestety..... Gdybym tylko miała działkę lub choćby niewielki ogródek.......
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1858
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14591
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19660
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1858
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14591
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19660
Składniki
Bułkę tartą wymieszać z dwiema łyżkami tartego sera i czubatą łyżką czerwonego pesto. Dodać łyżkę lub dwie zimnej wody, tak żeby uzyskać odpowiednią konsystencję (nie może być zbyt rzadka). Listki bazylii porwać na kawałki, dodać do farszu, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z kwiatów cukinii usunąć pręciki. Ostrożnie napełniać kwiaty dwiema łyżeczkami farszu. Końce płatków lekko skręcić.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Naczynie żaroodporne lub blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać pozostałym serem. Na wierzch ułożyć nadziane kwiaty cukinii, skropić oliwą i włożyć do piekarnika na około 20 minut.