Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane pieczarki to doskonały dodatek do obiadu czy kolacji. Świetnie spisuje się jako przystawka.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34667
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 908
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 345
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3933
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34667
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 908
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 345
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3933
Składniki
Pieczarki umyć, wyciąć trzony. Cebulę umyć, pokroić w drobną kostkę, usmażyć na tłuszczu, dodać pokrojone w drobną kostkę trzony grzybów. Posypać solą, pieprzem, dodać posiekany koper, jajko, tartą bułkę.
Farszem napełnić kapelusze. Każdy z nich maczać w roztrzepanym jajku i tartej bułce, a następnie smażyć na tłuszczu.
Po usmażeniu przykryć je na kilka minut pokrywką, by ciepło dostało się do środka kapeluszy. Pieczarki podawać z pieczywem, ziemniakami lub ryżem.