Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane pieczarki to doskonały dodatek do obiadu czy kolacji. Świetnie spisuje się jako przystawka.
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11666
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 562
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11666
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 562
Składniki
Pieczarki umyć, wyciąć trzony. Cebulę umyć, pokroić w drobną kostkę, usmażyć na tłuszczu, dodać pokrojone w drobną kostkę trzony grzybów. Posypać solą, pieprzem, dodać posiekany koper, jajko, tartą bułkę.
Farszem napełnić kapelusze. Każdy z nich maczać w roztrzepanym jajku i tartej bułce, a następnie smażyć na tłuszczu.
Po usmażeniu przykryć je na kilka minut pokrywką, by ciepło dostało się do środka kapeluszy. Pieczarki podawać z pieczywem, ziemniakami lub ryżem.