Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 27.03.2009
Odsłon: 16359
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Pieczarki umyć, wyciąć trzony. Cebulę umyć, pokroić w drobną kostkę, usmażyć na tłuszczu, dodać pokrojone w drobną kostkę trzony grzybów. Posypać solą, pieprzem, dodać posiekany koper, jajko, tartą bułkę.
Farszem napełnić kapelusze. Każdy z nich maczać w roztrzepanym jajku i tartej bułce, a następnie smażyć na tłuszczu.
Po usmażeniu przykryć je na kilka minut pokrywką, by ciepło dostało się do środka kapeluszy. Pieczarki podawać z pieczywem, ziemniakami lub ryżem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

nati2550 22 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo dobre!!!Polecam:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Marla36 28 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Od lat robie faszerowane pieczarki i śmiało moge polecić ten przepis innym , jest super!1 Kto głosował? | Odpowiedz

Marla36 28 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Od wielu lat robie faszerowane pieczarki , ale dodaję do tego farszu mielone mięso i wszyscy sie nimi zachwycają , wiec mogę polecić ten przepis innym , jest to super danie!!3 Kto głosował? | Odpowiedz