Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane pieczarki to doskonały dodatek do obiadu czy kolacji. Świetnie spisuje się jako przystawka.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Pieczarki umyć, wyciąć trzony. Cebulę umyć, pokroić w drobną kostkę, usmażyć na tłuszczu, dodać pokrojone w drobną kostkę trzony grzybów. Posypać solą, pieprzem, dodać posiekany koper, jajko, tartą bułkę.
Farszem napełnić kapelusze. Każdy z nich maczać w roztrzepanym jajku i tartej bułce, a następnie smażyć na tłuszczu.
Po usmażeniu przykryć je na kilka minut pokrywką, by ciepło dostało się do środka kapeluszy. Pieczarki podawać z pieczywem, ziemniakami lub ryżem.