Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i feta z grilla lub z patelni

Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i feta z grilla lub z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 83 Ocena: 333

Dodano:

Odsłon: 1700

Pyszne danie ,mozna jesc na zimno i na cieplo!POLECAM!

Składniki

  • 4 duze pieczarki,200g szpinaku,1 srednia cebula
  • 1 zabek czosnku,1 lyzka oliwy z oliwek,50g greckiego serka feta
  • 1 lyzka masla,sól,pieprz,galka muszkatolowa
  • Orzeszki piniowe
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i feta z grilla lub z patelni

Przygotowanie

  1. Orzeszki Piniowe zarumieniamy na patelni.Cebule i czosnek pokrojony smazymy na oliwie na malym ogniu.Nastepnie dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem ok.3 min.Przyprawiamy sola,pieprzem,galka muszkatolowa.Kapelusze pieczarek faszerujemy szpinakiem.Na góe dajemy fete i troche masla.Nastepnie grillujemy pod przykryciem ok.15 min.lub na patelni ok.10 min.

  2. Dodajemy orzeszki piniowe,troche piertuszki jako dekoracja i GOTOWE! Mozna podawac na zimno i cieplo.
    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń