Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 245
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 84
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 245
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 84
Składniki
Bulion podgrzewamy, wsypujemy żelatynę. Mieszamy, aż do rozpuszczenia się żelatyny. Odstawiamy, aby galareta lekko stężała.
Pieczarki obieramy i trzemy na dużych oczkach tarki lub drobno kroimy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Natkę pietruszki także drobno siekamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy na nim cebulę, gdy ta się zrumieni to wrzucamy starte pieczarki, smażymy tak długo, aż woda całkowicie odparuje, a pieczarki lekko się zrumienią. Przyprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Zawartość patelni przekładamy do miski dodajemy natkę, jajka oraz majonez i chrzan. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.
Na półmisku rozkładamy plastry szynki, na każdy nakładamy po 2-3 łyżeczki farszu. Szynkę zwijamy w rulon. Zalewamy wcześniej przygotowanym bulionem. Wstawiamy do lodówki.