Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane roladki z szynki

Faszerowane roladki z szynki

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 4402

Idealna przekąska

Składniki

  • 8-10 plastrów szynki konserwowej
  • Żelatyna
  • bulion drobiowy ok 400ml
  • 300 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka chrzanu
  • pół pęczka pietruszki
  • przyprawy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bulion podgrzewamy, wsypujemy żelatynę. Mieszamy, aż do rozpuszczenia się żelatyny. Odstawiamy, aby galareta lekko stężała.

  2. Pieczarki obieramy i trzemy na dużych oczkach tarki lub drobno kroimy.

    Cebulę obieramy i drobno siekamy.

    Natkę pietruszki także drobno siekamy.

    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy.

    Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy na nim cebulę, gdy ta się zrumieni to wrzucamy starte pieczarki, smażymy tak długo, aż woda całkowicie odparuje, a pieczarki lekko się zrumienią. Przyprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.

    Zawartość patelni przekładamy do miski dodajemy natkę, jajka oraz majonez i chrzan. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.

  3. Na półmisku rozkładamy plastry szynki, na każdy nakładamy po 2-3 łyżeczki farszu. Szynkę zwijamy w rulon.

    Zalewamy wcześniej przygotowanym bulionem. Wstawiamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń