Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okoń jest niezwykle smaczna rybą ale też najbardziej oścista. Polecam wigilijne danie - okoń bez ości, każdy chętnie spróbuje.
folia spożywcza cienka
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10515
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336831
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4517
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424259
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10515
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336831
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4517
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424259
Składniki
Okonia trzeba oczyścić. Ugotować bulion warzywny 20 minut i wrzucić tuszkę, na około 15 minut. Można użyć łba, wywar będzie smaczniejszy.
Tuszkę obiera się z mięsa i wyjmuje wszystkie ości.
Do mięsa dodałam posiekaną marchewkę z bulionu, dodatkowo groszek, natka, jeszcze sól i pieprz dla wyraźnego smaku i starty ząbek czosnku. Na koniec jajo i bułkę.
Baton formuje się w folii spożywczej- kilka warstw i gotuje się go około 15- 20 minut w wodzie. Schłodzony baton kroi się w plastry. Wywar przecedza się, jeszcze doprawia, na koniec też natką. W jeszcze gorącym wywarze rozpuszcza się żelatynę i schłodzonym zalewa się plastry okonia. Gotowe!
Smacznego :)