Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okoń jest niezwykle smaczna rybą ale też najbardziej oścista. Polecam wigilijne danie - okoń bez ości, każdy chętnie spróbuje.
folia spożywcza cienka
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 148
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 654
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 466
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 54
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 83
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 83
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 148
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 654
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 466
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 54
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 83
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 83
Składniki
Okonia trzeba oczyścić. Ugotować bulion warzywny 20 minut i wrzucić tuszkę, na około 15 minut. Można użyć łba, wywar będzie smaczniejszy.
Tuszkę obiera się z mięsa i wyjmuje wszystkie ości.
Do mięsa dodałam posiekaną marchewkę z bulionu, dodatkowo groszek, natka, jeszcze sól i pieprz dla wyraźnego smaku i starty ząbek czosnku. Na koniec jajo i bułkę.
Baton formuje się w folii spożywczej- kilka warstw i gotuje się go około 15- 20 minut w wodzie. Schłodzony baton kroi się w plastry. Wywar przecedza się, jeszcze doprawia, na koniec też natką. W jeszcze gorącym wywarze rozpuszcza się żelatynę i schłodzonym zalewa się plastry okonia. Gotowe!
Smacznego :)