Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okoń jest niezwykle smaczna rybą ale też najbardziej oścista. Polecam wigilijne danie - okoń bez ości, każdy chętnie spróbuje.
folia spożywcza cienka
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Okonia trzeba oczyścić. Ugotować bulion warzywny 20 minut i wrzucić tuszkę, na około 15 minut. Można użyć łba, wywar będzie smaczniejszy.
Tuszkę obiera się z mięsa i wyjmuje wszystkie ości.
Do mięsa dodałam posiekaną marchewkę z bulionu, dodatkowo groszek, natka, jeszcze sól i pieprz dla wyraźnego smaku i starty ząbek czosnku. Na koniec jajo i bułkę.
Baton formuje się w folii spożywczej- kilka warstw i gotuje się go około 15- 20 minut w wodzie. Schłodzony baton kroi się w plastry. Wywar przecedza się, jeszcze doprawia, na koniec też natką. W jeszcze gorącym wywarze rozpuszcza się żelatynę i schłodzonym zalewa się plastry okonia. Gotowe!
Smacznego :)