Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super mięsko na ciepło jak i na zimno, polecam ten przepis.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3905
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 636
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3852
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 420
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3905
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 636
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3852
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 420
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym i rozkroić wzdłuż na prostokąt. Następnie posypać solą, papryką wędzoną i pieprzem do smaku. Po kilku minutach rozbić tłuczkiem na grubość 1 centymetra. Po czym mięso podzielić w poprzek na dwie równe części. Na każdej z połówek położyć na środku po dwa ugotowane jajka i delikatnie rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Następnie przygotować farsz: Paprykę, cebulę, ogórki oczyścić i pokroić w drobną kosteczkę, wyłożyć na każdą połówkę mięsa nie szerzej jak wcześniej rozgniecione jajka. Przykryć plastrami sera a na wierzch wyłożyć plasterki kiełbasy. Zwinąć dosyć ciasno w rulon i spiąć wzdłuż wykałaczkami. Z majonezu, musztardy, wody z ogórków oraz papryki słodkiej zrobić panierkę i dokładnie posmarować mięso pędzelkiem. Tak przygotowane mięso zawinąć folią aluminiową, wyłożyć na blachę do pieczenia lub naczynie żaroodporne. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec jedną godzinę. Po tym czasie rozciąć folię aluminiową i zrumienić. SMACZNEGO