Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i smaczna przekąska na świąteczny stół.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 923
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 249
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2660
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 923
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 249
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2660
Składniki
Wykonanie nadzienia:
Wszystkie składniki na marynatę razem wymieszać i utrzeć.
Wykonanie schabu:
Mięso dokładnie oczyścić z błonek, opłukać i dobrze osuszyć na ręczniku papierowym. Następnie natrzeć dokładnie przyprawą do mięsa wieprzowego i odłożyć na chwilę w chłodne miejsce. Po czym mięso ponacinać w poprzek tak gdzieś poza połowę, nacięte miejsca natrzeć przygotowaną marynatą i zmiksowaną cebulą. Tak przygotowane mięso nadziewać po kolei boczkiem, serem żółtym i polać delikatnie ketchupem. Mięso dobrze zewrzeć , pospinać patyczkami do szaszłyków ja jeszcze obwiązałem do okoła patyczków sznureczkiem żeby mięso było jednolite i się nie rozeszło. Na samym końcu posypać mieloną papryką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym skropionym olejem i nakryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 1 ½ godziny. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i na termo obiegu mięso zrumienić. Mięso smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, wspaniała przekąska na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. SMACZNEGO.