Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przychodzę z przepisem na pyszne faworki drożdżowe które uwielbiam
Robot kuchenny, garnek,stolnica, wałek, radełko
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3467
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2825
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 119
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3467
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2825
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 119
Składniki
Mleko podgrzać,masło rozpuścić. Do miski robota wsypuję mąkę, drożdże,cukier i cukier waniliowy,dodaje jajka,mleko i masło. Wyrabiam ciasto ok 5 minut i odstawiam na godzinę w ciepłe miejsce.
Po godzinie ciasto rozwałkować na placek grubości ok 1 cm. Wykroić faworki na każdym faworki w środku zrobić nacięcie i przełożyć przez dziurkę jeden bok ciastka. Takie faworki odstawić na 15 minut. W tym czasie podgrzać olej.
Faworki smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Usmażone faworki przełożyć na ręcznik papierowy a zimne obtoczyć w cukrze pudrze. Takie faworki są mega pyszne