Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przychodzę z przepisem na pyszne faworki drożdżowe które uwielbiam
Robot kuchenny, garnek,stolnica, wałek, radełko
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16102
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16102
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5110
Składniki
Mleko podgrzać,masło rozpuścić. Do miski robota wsypuję mąkę, drożdże,cukier i cukier waniliowy,dodaje jajka,mleko i masło. Wyrabiam ciasto ok 5 minut i odstawiam na godzinę w ciepłe miejsce.
Po godzinie ciasto rozwałkować na placek grubości ok 1 cm. Wykroić faworki na każdym faworki w środku zrobić nacięcie i przełożyć przez dziurkę jeden bok ciastka. Takie faworki odstawić na 15 minut. W tym czasie podgrzać olej.
Faworki smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Usmażone faworki przełożyć na ręcznik papierowy a zimne obtoczyć w cukrze pudrze. Takie faworki są mega pyszne