Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś smacznego w sam raz na tłusty czwartek:)
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 6880
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 80
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 556
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 6880
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 80
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 556
Składniki
Wszystkie składniki wymieszać i wygniatać ciasto na jednolitą masę. Jeżeli ciasto będzie za twarde dodać jeszcze śmietanę. Wybijamy drewnianym wałkiem.
Rozwałkować ciasto jak najcieniej i kroimy w paski. Każdy pasek przeciąć w środku i przez to nacięcie przewinąć koniec paska.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do uzyskania złotego koloru.. Osączamy na bibule i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.