Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś smacznego w sam raz na tłusty czwartek:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 780
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1410
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 780
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1410
Składniki
Wszystkie składniki wymieszać i wygniatać ciasto na jednolitą masę. Jeżeli ciasto będzie za twarde dodać jeszcze śmietanę. Wybijamy drewnianym wałkiem.
Rozwałkować ciasto jak najcieniej i kroimy w paski. Każdy pasek przeciąć w środku i przez to nacięcie przewinąć koniec paska.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do uzyskania złotego koloru.. Osączamy na bibule i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.