Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koper włoski jest coraz bardziej popularny w Polsce. Polecam wypróbowanie.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 150
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 76
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 373
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 150
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 76
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 373
Składniki
Umyłem fenkułu, obrałem z zewnętrznych twardych liści. Natkę pietruszki posiekałem, a bulwę pokroiłem na cienkie plastry. Cebulę pokroiłem w piórka, a czosnek w cienkie plasterki. W patelni rozgrzałem oliwę i podsmażam w niej, stale mieszając, cebulę, po chwili dodałem czosnek. Po około 3 minutach dodałem plasterki fenkuła i smażyłem kolejne 3 minuty, mieszając. Wlewam martini na patelnię i całość dusiłem na małym ogniu przez 10 minut, aż sos zgęstniał. Pod koniec duszenia dodałem zahartowaną śmietanę i natkę fenkuła. Doprawiłem solą i pieprzem. Przed podaniem posypałem startym parmezanem i natką pietruszki.