Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska na imprezę lub spotkanie ze znajomymi. Fantastycznie smakuje jako dodatek do wina.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94249
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2840
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3598
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1675
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94249
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2840
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3598
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1675
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, a w międzyczasie przygotowujemy składniki.
Ciasto francuskie kroimy na mniejsze kwadratowe części. Wykładamy na nim szynkę, którą przykrywamy kawałkiem sera, a na samej górze kładziemy plasterek figi.
Ciasto zawijamy na rogach do środka i polewamy odrobiną płynnego miodu.
Pieczemy przez około 20 minut i odkładamy do wystygnięcia. Przekąska doskonale pasuje do wina, a jeżeli wolimy bardziej ostry i wyraźny smak, to zamiast camembert'a można użyć sera pleśniowego.