Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska na imprezę lub spotkanie ze znajomymi. Fantastycznie smakuje jako dodatek do wina.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1067
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 252
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2799
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1067
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 252
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2799
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, a w międzyczasie przygotowujemy składniki.
Ciasto francuskie kroimy na mniejsze kwadratowe części. Wykładamy na nim szynkę, którą przykrywamy kawałkiem sera, a na samej górze kładziemy plasterek figi.
Ciasto zawijamy na rogach do środka i polewamy odrobiną płynnego miodu.
Pieczemy przez około 20 minut i odkładamy do wystygnięcia. Przekąska doskonale pasuje do wina, a jeżeli wolimy bardziej ostry i wyraźny smak, to zamiast camembert'a można użyć sera pleśniowego.