Do góry

Przekąski Przepis na:

Figi z camembert'em i szynką szwarcwaldzką na cieście francuskim

Figi z camembert'em i szynką szwarcwaldzką na cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 209

Dodano:

Odsłon: 950

Doskonała przekąska na imprezę lub spotkanie ze znajomymi. Fantastycznie smakuje jako dodatek do wina.

Składniki

  • Ciasto francuskie
  • Szynka szwarcwaldzka
  • Ser camembert
  • Figi świerze
  • Płynny miód
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Figi z camembert'em i szynką szwarcwaldzką na cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, a w międzyczasie przygotowujemy składniki.

  2. Ciasto francuskie kroimy na mniejsze kwadratowe części. Wykładamy na nim szynkę, którą przykrywamy kawałkiem sera, a na samej górze kładziemy plasterek figi.

  3. Ciasto zawijamy na rogach do środka i polewamy odrobiną płynnego miodu.

  4. Pieczemy przez około 20 minut i odkładamy do wystygnięcia. Przekąska doskonale pasuje do wina, a jeżeli wolimy bardziej ostry i wyraźny smak, to zamiast camembert'a można użyć sera pleśniowego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń