Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska na imprezę lub spotkanie ze znajomymi. Fantastycznie smakuje jako dodatek do wina.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31263
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14355
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1375
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31263
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14355
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1375
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, a w międzyczasie przygotowujemy składniki.
Ciasto francuskie kroimy na mniejsze kwadratowe części. Wykładamy na nim szynkę, którą przykrywamy kawałkiem sera, a na samej górze kładziemy plasterek figi.
Ciasto zawijamy na rogach do środka i polewamy odrobiną płynnego miodu.
Pieczemy przez około 20 minut i odkładamy do wystygnięcia. Przekąska doskonale pasuje do wina, a jeżeli wolimy bardziej ostry i wyraźny smak, to zamiast camembert'a można użyć sera pleśniowego.