Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska na imprezę lub spotkanie ze znajomymi. Fantastycznie smakuje jako dodatek do wina.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7590
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2650
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7590
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2650
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, a w międzyczasie przygotowujemy składniki.
Ciasto francuskie kroimy na mniejsze kwadratowe części. Wykładamy na nim szynkę, którą przykrywamy kawałkiem sera, a na samej górze kładziemy plasterek figi.
Ciasto zawijamy na rogach do środka i polewamy odrobiną płynnego miodu.
Pieczemy przez około 20 minut i odkładamy do wystygnięcia. Przekąska doskonale pasuje do wina, a jeżeli wolimy bardziej ostry i wyraźny smak, to zamiast camembert'a można użyć sera pleśniowego.