Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska na imprezę lub spotkanie ze znajomymi. Fantastycznie smakuje jako dodatek do wina.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13361
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1521
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14697
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6058
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13361
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1521
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14697
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6058
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, a w międzyczasie przygotowujemy składniki.
Ciasto francuskie kroimy na mniejsze kwadratowe części. Wykładamy na nim szynkę, którą przykrywamy kawałkiem sera, a na samej górze kładziemy plasterek figi.
Ciasto zawijamy na rogach do środka i polewamy odrobiną płynnego miodu.
Pieczemy przez około 20 minut i odkładamy do wystygnięcia. Przekąska doskonale pasuje do wina, a jeżeli wolimy bardziej ostry i wyraźny smak, to zamiast camembert'a można użyć sera pleśniowego.