Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przekąską zawsze robi furorę wśród męskiej części degustujących:). Filet z kurczaka owinięty boczkiem w wersji na jeden kęs - polecam zrobić od razu z podwójnej porcji.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Składniki
Kurczaka kroimy w niedużą kostkę, około 3x3 cm. Posypujemy solą i przyprawami.
Każdy kawałek owijamy plastrem wędzonego boczku.
Kurczaka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 30 minut, na 10 minut przed końcem pieczenia włączamy termoobieg by boczek się zarumienił.