Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna krucha wędlina, bardzo delikatna a dobrze się kroi. Aromatyczna i lekka. U mnie zawsze się sprawdza na świątecznym czy imprezowym stole i szybko dokrawam kolejne porcje.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4889
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1019
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9490
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1411
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4889
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1019
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9490
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1411
Składniki
Filet z indyka natrzeć solidnie solą peklową zostawić na całą noc w lodówce. Założyć siatkę na mięso. Z podanych składników(poza solą peklową) zagotować marynatę. Filet włożyć do gotującej marynaty i gotować 30 min. Odstawić w marynacie do następnego dnia. Następnie powtórzyć czynność, czyli: wyjąc mięso, zagotować marynatę i ponownie włożyć mięso do gotującej się marynaty i gotować 30 min. Pozostawić do ostudzenia w marynacie.
Wyjąc z ostudzonej marynaty i gotowe:) Smacznego:)