Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kawałki śledzia zrobione w słodko kwaśnym sosie pomidorowym. Gotowe śledzie przechowujemy w słoikach lub pojemniku.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Filety śledzia moczymy w zimnej wodzie przez około 1 godziny. Wymoczone filety kroimy w kawałki.
Podczas moczenia się śledzi przygotowujemy sos pomidorowy. W małym garnczku rozgrzewamy olej i do gorącego oleju dodajemy pokrojone w pół plastry cebule. Cebule musimy ładnie zeszklić, podczas szklenia cebuli dodajemy wodę. Do zeszklonej cebuli dodajemy cukier, chwilę dusimy cały czas mieszając. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, gorczycę, ocet, ketchup i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki i całość chwilę dusimy. Gotowy sos studzimy.
Kawałki fileta układamy w miseczce na przemian z sosem pomidorowym.
Całość przykrywamy wstawiamy do lodówki na kilka dni żeby się dobrze zmacerowały. Po tym czasie całość możemy włożyć do słoika lub pojemnika. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego !!!