Do góry

Przekąski Przepis na:

Flaczki.

Flaczki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 170 Ocena: 718

Dodano:

Odsłon: 524

Uwielbiam flaczki w każdej postaci, wiem że są ludzie którzy nawet nie tchną tego dania, ja za to mogłabym je jeść codziennie ????.

Składniki

  • 1 kg flaków wołowych gotowanych krojonych ( kupiłam w Biedronce ),
  • 2 kości schabowe z mięsem,
  • 1 łyżka majeranku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 duża marchew,
  • 1 duży lub 2 mniejsze korzenie pietruszki,
  • 1 łyżka suszonych warzyw,
  • 2 łyżki przyprawy do flaków @Organic - Fabryka Smaku lub 1,5 opakowania przyprawy do flaków,
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku.
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością i gotować do jej miękkości,

  2. W międzyczasie na tarce jarzynowej zetrzeć marchew oraz pietruszkę.

  3. Gdy mięso z kością jest już miękkie dodać flaki

  4. Oraz startą marchew z pietruszką. Gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości flaków.

  5. W czasie gotowania dodać potrzebne przyprawy i nadal gotować.

  6. Gdy na flakach jest taka jakby skórka to znaczy że flaki są już gotowe.

  7. U mnie zawsze jada się flaki z bułką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń