Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam flaczki w każdej postaci, wiem że są ludzie którzy nawet nie tchną tego dania, ja za to mogłabym je jeść codziennie ????.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8244
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4582
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8244
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4582
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 618
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością i gotować do jej miękkości,
W międzyczasie na tarce jarzynowej zetrzeć marchew oraz pietruszkę.
Gdy mięso z kością jest już miękkie dodać flaki
Oraz startą marchew z pietruszką. Gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości flaków.
W czasie gotowania dodać potrzebne przyprawy i nadal gotować.
Gdy na flakach jest taka jakby skórka to znaczy że flaki są już gotowe.
U mnie zawsze jada się flaki z bułką.