Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam flaczki w każdej postaci, wiem że są ludzie którzy nawet nie tchną tego dania, ja za to mogłabym je jeść codziennie ????.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1446
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1446
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością i gotować do jej miękkości,
W międzyczasie na tarce jarzynowej zetrzeć marchew oraz pietruszkę.
Gdy mięso z kością jest już miękkie dodać flaki
Oraz startą marchew z pietruszką. Gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości flaków.
W czasie gotowania dodać potrzebne przyprawy i nadal gotować.
Gdy na flakach jest taka jakby skórka to znaczy że flaki są już gotowe.
U mnie zawsze jada się flaki z bułką.