Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki owsiane, syrop klonowy, bakalie itd.. czyli miodzio przekąska która uzależnia....pyyycha:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki, po czym smażymy je na głębokiej patelni razem z 5 dag masła, przez 10 minut na małym ogniu.
Dodajemy resztę masła z cukrem, syropem, cynamonem i rodzynkami. Smażymy aż masło całkowicie się rozpuści. Zdejmujemy z gazu i kolejno dodajemy płatki owsiane i pestki - mieszamy dokładnie i gotową masę wykładamy na blaszke ( 18x27cm) wyłożoną pergaminem.
Pieczemy w 160 stopniach przez 25-30 minut. Po upieczeniu studzimy i tniemy na kawałki.
PS. Do flajpacka można dodawać różne bakalie co kto lubi:)) SMACZNEGO:)))