Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki owsiane, syrop klonowy, bakalie itd.. czyli miodzio przekąska która uzależnia....pyyycha:)
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2842
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3917
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 636
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2842
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3917
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 636
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki, po czym smażymy je na głębokiej patelni razem z 5 dag masła, przez 10 minut na małym ogniu.
Dodajemy resztę masła z cukrem, syropem, cynamonem i rodzynkami. Smażymy aż masło całkowicie się rozpuści. Zdejmujemy z gazu i kolejno dodajemy płatki owsiane i pestki - mieszamy dokładnie i gotową masę wykładamy na blaszke ( 18x27cm) wyłożoną pergaminem.
Pieczemy w 160 stopniach przez 25-30 minut. Po upieczeniu studzimy i tniemy na kawałki.
PS. Do flajpacka można dodawać różne bakalie co kto lubi:)) SMACZNEGO:)))