Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka przystawka lub wczesna kolacja na ciepło.
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 489
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 600
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4946
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4675
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 922
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8401
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 489
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 600
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4946
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4675
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 922
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8401
Składniki
Dwie blaszki babkowe (podstawa 10 cm) wysmarować tłuszczem, posypać mąką i wstawić do lodówki. Cebule przekroić na trzy części, posypać solą, pieprzem i krótko poddusić na odrobinie oliwy. Piekarnik rozgrzać do 190-200 C. Z ciasta francuskiego wyciąć dwa koła o średnicy 18-19 cm i wyłożyć nimi blaszki. Spód posypać lekko zmielonym siemieniem. Do każdej babki włożyć po trzy plastry cebuli, przykryć ponacinanym serem. W nacięcia włożyć połówki ząbka czosnku, posypać ziołami prowansalskimi. Boki ciasta posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać zmielonym siemieniem. Pieczemy do lekkiego przyrumienienia.