Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuska przekąska z bakłażanem

Francuska przekąska z bakłażanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2200 Ocena: 48807

Dodano:

Odsłon: 52190

Pyszna i łatwa w przygotowaniu.

Składniki

  • mały bakłażan
  • płat ciasta francuskiego
  • 100 g boczku surowego
  • cebula
  • 50 g ryżu
  • jajko
  • sól ,pieprz
  • tłuszcz do foremek
  • żółtko
  • 1/2 pęczka koperku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Francuska przekąska z bakłażanem

Przygotowanie

  1. Boczek kroimy w kostkę ,podsmażamy na suchej patelni. Gdy tłuszcz się wytopi dodajemy posiekaną cebulę ,smażymy do zeszklenia. Do całości dodajemy ugotowany ryż ,jako ,posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Ścianki foremek do zapiekania smarujemy tłuszczem i wykładamy ciastem francuskim. Na dno dajemy plaster oprószonego solą bakłażana. Na to dajemy farsz ryżowy i przykrywamy ciastem francuskim. Wierzch każdej przekąski smarujemy żółtkiem. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez około 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń